Stoor forskjell! men jeg liker måten det gjøres på

Først og fremst; 29. mars kom det 18 norske ombord på 'Vision Trip' som reiste allerede 1. April. 3 av disse kom fra Lyngdal KVS som i år er russ og har valgt Mercy Ships som emne til å spare inn penger til. Var jo litt godt å få flere norske ombord, mens jeg i tillegg merket at jeg snakker veldig likt til Bowies dialekt som kommer fra Kristiansand.. Hun ene fra KVS kom fra Flekkefjord, og snakket mer slik jeg gjorde før jeg reiste ned. Men har nok vært litt for mye med Bowie, hehe.

 

I dag var jeg i byen med Theo, Benjamin, Dennis og Stephen som er fra Ghana, Sung fra Korea og Justin fra Kina. Theo hadde lovet å ta meg med ut å spise FuFu (populær matrett fra Ghana). Merket utroolig stor kultur forskjell mens vi satt å spiste. Det ble satt fram en bolle med vann før maten kom. Da tenkte jeg: hmm, kanskje for å kjøle ned fingrene siden de spiser med hengene siden det blir servert med varm suppe?. Men neida, maten kom, og høfligheten er å skylle hendene i vann før man spiser. Man spiser med høyre hånden mens venstre ligger ved siden av. De kunne/ville ikke fortelle hva man brukte venstre hånden til etter vi hadde spist. Kanskje jeg ikke vil vite det da? Hehe. Jada, bare stapp fingrene ned i potetdeigen og spis. Så kom det til at vi skulle betale. Jeg spurte hvor mye jeg skulle betale, før jeg fikk noe svar sier Theo at han betale for meg. Så sier jeg jo selvfølgelig nei, det trenger du ikke. Men det skulle jeg kanskje ikke sagt, fordi det er ren høflighet og 'vanesak' at om de inviterer noen ut på mat så er det dem som betaler.

 
 Her spiser Benjamin Fufu. Denne 'potetdeigen' er laget på ordentlig Afrikansk måte; i en bolle også blir den knaet med en stoor trepinne i maange minutter (legger ut bilde når jeg har fått det fra Justin) 

Deretter gikk vi innom markedet for å handle litt før jeg reiser hjem. Fikk kjøpt tanteungene mine afrikanske kjoler! Litt vanskelig å finne 'typisk Afrika kjole' til barn. Kjøpte også sandaler til de 2 største + Sierra Leone fotball drakt og shorts til meg selv. Håper det passer :)

 

I morgen skal jeg i Florence's kirke! Gleder meg kjempe mye. Hun jobber som dag arbeider i maskinen som sveiser. Hun har 4 barn, og jeg har klær til både hun og noen av ungene hennes. Senere på dagene skal vi ha fotball kamp i den internasjonale stadiumen! Mercy Ships mot et lokalt lag som spiller i 1. divisjon om jeg husker rett) 

 

BTW: vi kjørte mopeder til byen. Guud å spennende det var! Var heldigvis ikke mange biler for hver lørdag har byen rydde søppel dag. Så trafikken var ganske rolig. Gatene  ble ganske reine. Mye av søpla blir hentet og brent opp, mens annet blir kastet ned ved siden av veien og blir tatt av vannet og renner videre og samler seg opp på bunnen av gata, hehe.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

idaogmadsiafrika

idaogmadsiafrika

19, Farsund

Vi er to norske lærlinger ombord på verdens største sykehusskip Africa Mercy. Vi kom i Togo, seilet til Durban, dermed innom Cape Cape på vei til Sierra Leone som vi er i nå, Freetown. Ida og Mads kommer fra det glade sørlandet, og går 1. året som motormann lærlinger. Innleggene er skrevet av Ida

Kategorier

Arkiv

hits